Added: 18 June 2013

Bröderna Marx (Swe)

Bröderna Marx (Swe)
Band Info
Genre
Punk / Rock
Country
Sweden (

Tumba, Stockholm

)
Active
Unknown
Links
Official Website
Members
Per "Polaren Per/Perre Strojka" Magnusson - Guitar, Vocals (Hollow Men)
Daniel "Herr Djävulberg" Sjögren - Guitar, Vocals (Quasimodo, Hemsöborna)
Carl "von Trefflich/Socker-Calle" Lagerholm - Bass, Vocals (Sonic Farm, Tuk Tuk Rally)
Magnus "Gud/Boy" Carlsson - Drums, Vocals (Quasimodo, Hemsöborna, Träskmännen)
Former / Past Members
Matte Berka - ? (Pale Riders)
Biography (from https://myspace.com/brodernamarx)
Sämre än så här blev det aldrig. .... När två spelsugna unga spolingar som knappt hade lärt sig torka sig själva - Hr Djävulberg och Boy Magnus - bestämde sig för att tillsammans bilda en orkester var de lyckligt ovetande om hur det hela skulle sluta. .... För att vara schyssta tog de med den utmobbade långe drasuten Perre Strojka. Problemet var att han aldrig hade hållit i en gitarr (än mindre någonsin lärde sig spela på en). .... Efter några misslyckade försök med att framställa musik i replokalen, insåg trion att något måste göras. Valet föll på att anlita Socker-Calle, en ännu yngre slashas som i slutet av det oglamorösa 80-talet hasade omkring i Tumbatrakten med en håglös min. .... I och med detta var det så att säga kört. Resultat? En råckänroll av den riktigt dåliga sorten som bara äkta sopor klarar av att spela. .... Efter tre veckor och några vändor i replokalen (där den mesta tiden gick till att lista ut hur de där stora svarta lådorna som man kunde koppla in gitarren i fungerade) var det dags för scendebut på ärevördiga Tre Backar. Otakten stod som spön i backen och Boy Magnus blödde ner hela scenen med näsblod. .... Den första singeln gick under det klatschiga namnet I mitt badkar. Sen gick det bara utför.

Det har genom åren visat sig att det är besynnerligt lätt att förtränga många av Bröderna Marx låtar. Det här är de som jag (Danne) minns på rak arm och utan facit. Det finns säkert fler och listan får la fyllas på om min hjärndimma lättar. BRÖDERNA MARX SAMLADE LÅTAR: I Mitt Badkar.. Lena Har Ynkliga Bröst.. Hallelulja Brothers.. Vi Vill Ha Sex.. Det Borde Jag Ha Förstått (att det blev en blodig abort).. Stackars Lilla Mamma.. Gunde.. Biten Av En Huggorm.. Pisksnärt.. Allo, Allo.. Kvinnoförakt.. Discobesöket.. Vägen Västerut (no pasaran!).. Schyssta sluta.. Då trivs du så bra.. Djur I Bur.. .... Utöver detta så fanns det en hel räcka med covers. Dem kan du finna i bloggen som heter "Bröderna Marx tolkar sig där bak". ......Sen fanns det några låtar som skrevs men som aldrig framfördes live. Oftast berodde det på att vi inte klarade av att spela dem eftersom de innehöll uppemot 5-6 ackord. Exempelvis dessa.... ..Spring Du Röda Räv ..- ..En tidig låt när vi ännu inte insett våra begränsningar och funderade på om vi inte skulle förändra världen lite med vår musik. Ett riktigt pekoral.

Billy Bragg brukade gå upp på scen och låtsas vara The Clash, vi tänkte gå upp på scen och låtsas vara Billy Bragg. Då kan det bli så här illa....... ..Hjalmar Brantings Hämnd.. - ..Perre jobbade stenhårt med den här texten som dessvärre inte blev så mycket mer än en titel. Efter att ha grunnat och grunnat i månader hur han kunde pussla ihop en låt med denna titel la han ner projektet med orden "Äh, Branting var ju en klassförrädare." ...... ..Gamla Nordsjön.. - .. Ny text till Harry Brandelius gamla slagdänga. En riktigt genomarbetad text vill jag minnas. Lång som en roman och med en text som handlade om miljöförstöring och oljeutsläpp. Synd bara att vals aldrig riktigt var Bröderna Marx signum....... ..Dvärgarnas Visa.. - ..Kanske den heter, den där som de 7 dvärgarna sjunger på julafton medan Snövit klappar sina små kexchokladspröda händer i takt. Magnus gjorde en ny evighetslång text på den som han ville att vi skulle framföra.

Vill minnas att den handlade om det viktiga av att använda sig av kondom när man väl fick komma till. Helt fantastiskt pekfingermoraliserande. De 7 dvärgarna version är defintivt bättre än den vi gjorde. Det var bara Calle som spelade rätt....... ..Aktare, Ja E Slaktare.. - .. Magnus hade lärt känna någon i ett band som hette Pet Pet Pet. De hade en låt med ovanstående titel. Jag tyckte titeln var suverän. Eftersom alla band spricker förr eller senare så räknade jag iskallt med att Pet Pet Pet skulle göra det innan de hann ge ut denna på skiva. Alltså förekom jag dem och skrev en egen låt med den titeln. Jag kämpade i månader med den där djävla låten. Skrev 3 eller 4 texter till melodin jag hade uppfinnit men hur jag än gjorde så blev texten av det slaget att jag förmodligen skulle ha fått epitet psykopat eller våldsromantiker om jag visat upp den för allmänheten. Jag gjorde aldrig det utan den hamnade i papperskorgen. Däremot så knåpade jag ihop Det Borde Jag Ha Förstått (att det blev en blodig abort) på samma melodi. Den titeln var också från Pet Pet Pet.
Related Bands
V/A Compilations
List viewGrid viewDetailed view