Added: 05 February 2016

Missing in Band Profile
- Active Years
- Real Names
- Detailed Bio


Missing in Discography
- White Single, 7" 1991How can I help?
- Submit Release
- Submit Images
- Submit Media
- Contact Form
- Email Us

Loose (Swe)

Loose (Swe)
Band Info
Genre
Hard Rock / Garage Rock / Alternative
Country
Sweden (

Stockholm

)
Active
Unknown
Media
Photos
Members
Jörgen "Jöjje" Andersson - Vocals (Sixten Redlös, Rövens Hämnd, Bates Motel)
Pata - Bass (Identity)
Billy - Guitar
Blades - Guitar
Johan Borg - Drums (Mauthausen, Svea Skandal, Juji Riders?)
Info in Swedish from promo letter
Utan hämningar sliter sig Stockholms-gruppen Loose sig bort från kopplet av den tradionella 90-talsmusikens anhängare. Loose vänder blicken bakåt - energi, tyngd och brutalitet blandas till en salig röra för att behaga den skara som önskar att rock´n roll skall framföras av människor och inte maskiner.

Den femhövdade gruppens väg har kantats av ett flertal namn och medlemsbyten de senaste åren. Våren 1990 introducerades "Jöjje", legendarisk och karismatisk punkrockstjärna från Jönköpings stolthet Sixten Redlös, för gruppen (Looking like a Dandy...). Den tidigare vokalisten som knaprat tabletter likt en utsvulten hund fick då lägga svansen mellan benen och ge sig av (Hash-brownies are good for you...).

Loose var nu ett faktum och de fem medlemmarna, Jöjje - sång, Pata - bas, Blades - gitarr, Billy - gitarr och Johan - trummor, var ivriga som valpar att få erövra rockvärlden. Kort därefter släpptes en flexi-singel och en inspelning för en samlings-CD gjordes. Denna kommer ut på den brittiska och amerikanska marknaden under hösten. Ströspelningar i riket framfördes med goda ovationer. Under våren -91 har debutsingeln 'Home Sweet Home / Candyman' spelats in och denna ljudbarriär kommer att presenteras för de lyckliga vid sommarens slut. För att närma sig live-känslan har Loose valt det ruffiga och smutsiga soundet - allt för att raggen skall resa sig (I hope you'll get lost in the woods baby...).

Grunden byggs på de två gitarristernas ettriga riff och tuggande ackord medan bas och trummor står för tyngden och kraften. Texten är inte det primära men rösten är rå och den dreglande käken är stundtals på väg ur led och på gränsen till uppkastning (To put you in the food-processor...). I samband med singelreleasen kommer Loose att ge sig ut i riket samt en kortare rasning i Tyskland, England och Tjeckoslovakien.
Related Bands
No related bands added. You can suggest bands in the comments or by mail.
Links / Sources
No links have been added.
V/A Compilations
List viewGrid viewDetailed view