Added: 31 May 2015

No Limits (Swe)

No Limits (Swe)
Band Info
Genre
AOR / Pop / Soul / Funk / Rock
Country
Sweden (

Traryd, Strömsnäsbruk

)
Active
1986 - present
Media
Photos
Links
Official Website
Members
Ola Brandt - Vocals
Johnny Johansson - Guitar
Roger Eldh - Bass
Thern Pettersson - Drums
Stefan Klasson - Keyboards
Mikael Sevandersson - Trumpet
Klas Persson - Trombone
Former / Past Members
Lee Thornburg - Vocals, Trumpet (Supertramp, Tower of Power,  Wayne Cochran and C.C. Riders, Bob Florence Limited Edition, The Bruce Eskovitz Jazz Orchestra, The Heart Attack Horns, Richard Cheese & Lounge Against The Machine, Soul Lips, Tower Of Power Horn Section, Tonightshow Orchestra at Jay Leno etc)

Nicklas Thelin - Guitar (Custom Evidence, PlayTime, Shame, Packhounds, Nicklas Thelin Trio, Piraterna, A Tribute To Queen, Hall Of Fame, Go Bananas Band, Center Of Attention, 2nJoy, Juha Mulari, Puffy (Jpn))
Biografi av Thern Pettersson via mail
Jag spelar fortfarande i bandet No Limits. Idag är vi ett coverband/kompband till artister. Vi spelar på heltid sedan mitten/slutet av 90-talet. Innan dess var vi ett soul/pop/rock band som försökte brejka utan framgång. Vi var inget hårdrocksband. "License to Love" var en ballad som kanske lät som en hårdrocksballad fast med trumpetsolo.

Jag bildade ett band 1982, vi tog namnet No Limits 1986. Vi försökte vare ett soul/funk/disco/rock-band. Vi skrev eget material tom. 1989. Vi gjorde singeln 'License To Love' med baksidan "Come With Me Tonight" 1987. Singeln spelade in i Hultsfred.

1989-1991 var vi ett coverband för att få live-erfarenhet. Vi började arbeta med eget material igen 1992. Vi jobbade med Simon Ådahl som producent under 1992-1993. Vi skrev o producerad flera låtar med honom som aldrig resulterade i någon utgivning

Vi turnerade med trumpetaren Lee Thornburg under 1994. Vi skrev o spelade in material med honom som aldrig kom ut. Lee hade under 10 år spelat leadtrumpet i Tower of Power. När han slutade med oss började han istället i bandet på Tonightshow med Jay Leno. Han har spelat i blåssektionen med rockens alla stora. Jag antar att han trodde på oss. Att vi var unga o lovande?. Vi kom i kontakt med Lee när No Limits var förband för Tower of Power vid några tillfällen. Under de här åren gjorde vi en hel del förbandsjobb åt band som Toto, Tower of Power, Robben Ford, Carolsa gospelturné o några till. När samarbetet med Lee inte gav vad vi hade hoppats på lämnade Lee Sverige och vi fortsatte på egen hand.

Vi uppvaktade flera bolag genom åren. Några visade en del intresse vid några tillfällen men det ledde aldrig till några skivsläpp. På den här tiden var vi bas, trummor, gitarr, sång, sax o trumpet. Från 1996 gjorde vi om bandet o blev ett mer modern soulband. Eric Gadd hade blivit väldigt populär och plötsligt var soulmusik alla svenskars musik. När det inte gav några framgångar hos skivbolagen så började vi med covers igen. Vi blev då ett disco/RnB-band som gjorde snabb succe på nattklubbarna i landet.

1998 fick vi frågan om att vara husband på afterski i Val Thorens under 4 månader. Några av oss tackade ja. Det var starten på en ny era med några nya musiker där vi blev mer av ett traditionellt rockband med 2 gitarrer, bas o trummor. Vi gjorde 11 säsonger i Val Thorens o spelade på nattklubbar/företags events/after beacher i Sverige under övriga året.

Sedan 2010 spelar vi i Chamonix istället för Val Thorens. Vi gör fortfarande väldig mycket natttklubb/afterbeacher/kompjobb för artister/företagsevents.  Det har kommit o gått så oerhört mycket folk genom åren. Eftersom vi är Sveriges mest spelande band varje år sedan 1998 med 200 gigs om året så sliter jag ut väldigt mycket folk! : )

Men lineup på singeln är

Thern Pettersson - Trummor
Johnny Johansson - Gitarr
Stefan Klasson - Keyboards
Roger Eldh - Bas
Mikael Sevandersson - Trumpet
Klas Persson - Trombon
Related Bands
No related bands added. You can suggest bands in the comments or by mail.
List viewGrid viewDetailed view