Added: 13 September 2016

Missing in Band Profile
- Better Photo
- Active Years
- Detailed Bio


Missing in Discography
- Demos (?)How can I help?
- Submit Release
- Submit Images
- Submit Media
- Contact Form
- Email Us

HaiFi (Swe)

HaiFi (Swe)
Band Info
Genre
AOR / Melodic / Rock / Hard Rock / Westcoast / Pop
Country
Sweden (

Eskilstuna

)
Active
1983 - XXXX
Media
Photos
Members
Björn Hultsten - Vocals, Keyboard (High Birds, Harem, Helig Vrede, Kalvdans, Mack Music, Spencer Olvis Kapell, Hugo Trastemyrs Hipsters)

Jan "Janne" Elvi - Guitar, Vocals (Pegasus, Daggmar Luring, Bali Band, Cecilia And The Happy Happies, Elvis FC, Fifty Fifty?)

Lars Skoog - Guitar (High Birds, Harem, Helig Vrede, Hugo Trastemyrs Hipsters (guest))

Kenneth Bergström - Bass

Johan Skagerlind - Drums (Pegasus, Memento Mori (guest))
Info from Promoletter (in Swedish)
En ny skiva mitt i sommaren. Javisst, en sommarskiva. En skiva fylld med rötter. Rock, soul, blues, hårdrock och visor framförs i salig och underbar blandning. Det hörs spår av Spencer Davies Group, Beatles och Rolling Stones. Även Afzelius och Hylander anas i bakgrunden. Allt detta blir ju självklart till en högst egen stil. Det låter kanske lite töntigt att kalla detta för "vuxenrock", men det är hur som helst vuxen rock. HaiFi är som grupp lika motsägelsefull som dess musik. Åldern spänner från 22 till 37 och musiksmaken är minst sagt blandad. Gruppen började med sin verskamhet för drygt två år sedan. Efter ett tag lät det så djävla bra att tiden som hobbyorkester tog slut och replokalen lämnades. En tejp hamnade så småningom hos Pipaluckbolaget och vi visste absolut inte vad vi skulle göra med den. Vi tyckte om det vi hörde men något liknande hade vi aldrig tidigare spelat in. Men problem är ju till för att lösas. Så vi i Kulturföreningen AllKonst som ger ut skivor på Pipaluck-etiketten beslöt att starta upp en ny etikett för den musiken som inte riktigt passar på Pipaluck. Puck blev namnet och HaiFis platta är den första på nya etiketten. I höst kommer det en barnskiva av och med Thomas Bergström på Puck. Och Pipaluck släpper en singel med UnDer iKa.
Albums (1)
Songs (10)
Full Length
List viewGrid viewDetailed view