Added: 17 September 2014

Missing in Band Profile
- LogoHow can I help?
- Submit Release
- Submit Images
- Submit Media
- Contact Form
- Email Us

Ruthless (Swe)

Ruthless
Band Info
Genre
Heavy Metal
Country
Sweden (

Gårdeby, Söderköping

)
Active
Autumn 1983 - 1986
Members
Jocke Gustavsson - Vocals (Airborne)
Mats Abrahamsson - Guitar (Airborne, Rubberbone Bluesband, Bluesbolaget, Blueshealers)
Niklas "Svesse" Svensson/Löthner - Guitar (Airborne)
Anders Krusell - Bass (Airborne, Rubberbone Bluesband, Bluesbolaget, Boogie Leg, JWK, M.L:son Band, Mr Spruce)
Robert "Robban" Krusell - Drums  (Airborne, Mordor, Ghana, Embryo, Speedfreak, Backstage, Peterson And The Sideburns)
Former / Past Members
Claes "Classe/Ozzy" Pålsson - Guest/Session Vocals (Mordor, Embryo, Speedfreak, Regnskog, Freaky Flowers)
Benka Lindström - Drums, Vocals (Chained)
Biography in Swedish (from http://www.soderkoping.se/Fritid-kultur)
Bildades hösten 83. Basisten Anders Krusell från Söderköping och gitarristen Niklas ”Svesse” Svensson från Gårdeby gick verkstadsteknisklinje på Ebersteinska i Norrköping . De bestämde sig för att sätta ihop ett band. På fordonlinjen gick trummisen Benka Lindström från Östra Ryd som var en gammal klasskompis till Svesse från högstadietiden. Han tillfrågades och hängde på. De träffades och jammade i familjen Krusells garage på Backgatan 48 i Söderköping. Året därpå tillfrågades Anders gamla kompis Mats Abrahamsson om han ville vara med i bandet, och eftersom han precis hade fått sin första elgitarr så passade ju det utmärkt.

Ruthless spelade in sin första demo 1984. De hade inte hittat någon sångare än,  så de lånade in Classe Pålsson från Mordor som sjöng på låtarna ”Ill Will” och Can´t You See”. Benka lade på sången i låten ”Fifteen Go To Hell”. De lyckades ganska snart hitta en bra sångare, Jocke Gustavsson från Gårdeby.  Med den nya sättningen gjordes ett legendariskt framträdande i Ramunderskolans aula 27/10-84 tillsammans med bla. Mordor och Norrköpingsbandet Trazzel.

I december åkte grabbarna över till Visby och spelade förband till dalmasarna Six Feet Under. En ny demo spelades in in i  maj 85 i Studiefrämjandets studio i Norrköping. Den här gången satt man låtarna  ”Black Knight”, ”Ill Will”, ”Green Manalishi”, "Can´t You See” och ”The Bell”. De medverkade i en rockbandstävling på Hagebyhus i Norrköping och vann. Band som inspirerade Ruthless under den här tiden var Judas Priest, Mötley Crüe och Rush.

Ruthless hade nu bytt replokal och höll till i källaren på Vintervadsskolan.De började nu spela mer och mer med Anders bror Robert Krusell på trummor istället för Benka. Ruthless började senare repa i Nisses studio i Norrköping och bytte namn till Airborne. Som Airborne spelades ytterligare en demo in 86 på Stage & Music med Ronny Roos bakom rattarna. ”Crying Out” (som spelades flitigt av discjockeyn ”Tjompa” på Stadshotellet i Söderköping), låten ”Airborne” och en ny version av ”Black Knight”.

Inspelningen användes sedan som paus slinga i Söderköping Närrradio efter att grabbarna hade medverkat i programmet Radio Liberal. Tyvärr så slutade Jocke att dyka upp på repen. Airborne flyttade ner till Söderköping och flyttade in i Studiefrämjandets nya lokaler på Munkbrogatan . De körde ett tag med Ewa Henriksson och Leo Leonardsson (Danny & the T-Birds) på sång innan bandet slutligen lades ner. Anders och Mats började några år senare att spela ihop igen i bluesbandet Rubberbone Bluesband som senare bytte namn till Bluesbolaget. Mats spelar nu i Blues Healers. Robert i Peterson & The Sideburns och Anders i Boogie Leg.
Albums (2)
Songs (8)
Demo
List viewGrid viewDetailed view